Supernytt

Klassetur til Italia kan gå i vasken

10. klasse ved Sjøholt skole har spart opp til 200.000 kr til klassetur til Italia.

Nå ser det ut til at turen kan bli avlyst på grunn av streiken hos flyselskapet Norwegian.

Elevene har brukt utallige timer på dugnadsarbeid og jobbet i to år for å spare nok penger til turen, som ble bestilt for ett år siden. Etter planen skal 30 elever og tre lærere dra til Italia på skoletur torsdag.

– Situasjonen virker rimlig fastlåst, så det er fare for at hele turen ryker. Elevene har gledet seg veldig og det er klart de er skuffet dersom de ikke får reise, sier lærer Audun Rørstad.

Skolen har vært i kontakt med reisebyrået og fått beskjed om at de mest sannsynlig vil få pengene tilbake, men kun for flybillettene. Pengene som de har brukt for å forhåndsbetale hotell og andre aktiviteter i Italia, blir ikke dekket av forsikringsselskapet. Dermed taper klassen rundt 100.000 kroner. Dermed vil de ikke ha råd til en ny Italiatur.

– Dersom turen blir avlyst må foreldrene og skolen diskutere hva vi skal gjøre. Vi må selvfølgelig få til et annet alternativ, sier Rørstad.

Petter Elias Vestre Røkke er en av elevene som skal av gårde. Han har sett fram til å reise på tur med klassen i lang tid. Han har gledet seg mest til å besøke Vatikanstaten og Colosseum.

– Alt håp er ikke ute. Vi må bare møte opp på flyplassen torsdag og se hva som skjer, sier Vestre Røkke.

 

Denne artikkelen er hentet fra nrk.no, og er skrevet av Malin Kjellstadli Korsnes.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!