Supernytt

Bør forby ris på rompa

Franske lover er ikke strenge nok når det gjelder å slå barn. Dagens lov er i strid med barns menneskerettigheter, mener Europarådet.

Europarådet er en organisasjon med 47 land som medlemmer (alle land i Europa) og de verner om menneskerettigheter og demokrati. Norske Thorbjørn Jagland er deres sjef.

Rådet mener Frankrikes lover ikke går langt nok i å forby ris og ørefiker. Det skriver den franske avisen Le Monde.

I dagens franske lovtekst heter det at vold mot barn er forbudt, men at foreldre har rett til å «disiplinere barna sine».

I 2013 ble en far ilagt en bot på 4300 kroner for å ha slått sin da ni år gamle sønn. Men hva det betyr å «disiplinere barna sine», er litt uklart.

– Latterlig

Aktivisten Gilles Lazimi i Frankrike er lege og leder en organisasjon som kjemper mot det som kalles «oppdragende vold». Han mener at det å slå et barn ikke hjelper og i tillegg er skadelig for barnet.

Den franske politikeren Jean-Christophe Lagarde fnyser over dette. Han mener det er latterlig at en lov skal bestemme over familielivet.

– Skal vi nå bli fortalt hvordan vi skal stable tallerknene våre, om barn skal få beskjed om å tørke opp og om de skal hjelpe til med andre ting? Dette må foreldre bestemme selv, sier han.

Artikkelen er hentet fra nrk.no og er skrevet av Marit Kolberg.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!