Supernytt

Rasisme-offer sa nei til Mourinho

Flere Chelsea-supportere dyttet en svart person vekk fra T-banen i Paris, noe som skapte store reaksjoner. Offeret er fremdeles sterkt preget av hendelsen.

Det er derfor uaktuelt for ham å godta invitasjonen fra Josè Mourinho til mesterligakampen mellom Chelsea og Paris Saint Germain i kveld.

Det var Chelsea-manager José Mourinho som inviterte franskmannen, kun kalt Souleymane.

– Jeg kommer ikke til å gå. De kan ikke kjøpe meg med en papirbit. Jeg er ikke et barn. Jeg vil ikke sitte på stadion ved siden av menneskene som dyttet meg, sier han til radiostasjonen RTL.

Utestengt fra Stamford Bridge

Forrige måned ble han dyttet tilbake av Chelsea-supportere mens de sang «vi er rasister, og det er slik vi liker det». Hendelsen skapte store reaksjoner verden rundt, og Mourinho sa han ble kvalm av oppførselen.

Fem av supporterne er utestengt fra Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane, etter at de ble identifisert gjennom en amatørvideo.

Sliter med nattesøvnen

Souleymane forteller til radiostasjonen at han fremdeles sliter med å sove om natten.

– Jeg hører fremdeles stemmene til dem som dyttet meg på grunn av hudfargen min. Jeg kan ikke gå på jobb lenger. Jeg lever med rasisme, men dette er første gang jeg har måttet gå til en lege og spørre om piller for å roe meg ned.

Både fransk og britisk politi etterforsker saken. Chelsea har på sin side sagt at de vil ta i bruk livstidsutestengelser mot de voldelige supporterne.

– Jeg vil at disse menneskene skal bli dømt og at det blir rettferdighet. Rasisme må stoppes, sier Souleymane.

Kilde: NTB.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!