Supernytt

Hvilken 17-åring gjør det best i MGP?

På lørdag braker det løs med Melodi Grand Prix for voksne. I år er det 11 artister som konkurrer om seieren og muligheten til å representere Norge i Eurovision Song Contest. De to yngste deltagere er 17 år og heter Ira Konstantinidis og Raylee. 

Ira Konstantinidis er halvt gresk, men har bodd i Oslo hele sitt liv. Ira går på musikklinja på Foss videregående skole i Oslo. Hun har vært interessert i musikk og rytmer helt siden hun var liten.

Jazzballett

Som barn gikk hun i korps og prøvde seg på fløyte og trommer. Hun danset også jazzballett og hiphop før hun endte opp med sang. Ira har ikke stått mye på scenen, så det blir ekstra stort å stå på scenen i Oslo Spektrum.

Raylee startet i musikkbransjen da hun var åtte år under artistnavnet "Lotta". Hun ga ut to album og låten "Hvem eier" ble en superhit med over to millioner visninger på Youtube.

Turnerte med Isac Elliot

I fjor var hun med på P4s vinterlyd-turné, der turnerte hun med Madcon og Isac Elliot. I fjor høst, 2014, var Raylee med på NRK programmet "stjernekamp". Hun slapp også to singler i høst; "Back to Now" og "Wish for you".

17-åringene Ira og Raylee skal konkurrere mot 9 voksne artister /grupper. Vinneren på lørdag skal representere Norge i finalen i Østerrike. Iras låt heter "We don't worry", mens Raylee synger "Louder". 

Denne artikkelen er skrevet av Jørgen Wear. 

 

 

Fakta
  • Det er stor variasjon blant årets deltakere når det gjelder alder, musikksjanger og erfaring.
  • I år skal også kringkastingsorkestret (KORK) være med.
  • Årets artister og låtskrivere har stått fritt til å velge om de ønsker å bruke seg av orkesteret. Det er seks stykker som valgte å bruke KORK.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!