Supernytt

Nelly har skrevet fotballhistorie

– Jeg er så glad, så glad. Dette hadde jeg ikke trodd eller turt å håpe på, sier hun.

Fotballen hjalp Nelly gjennom en tøff periode i livet hennes, men hun fikk ikke lov til å delta når laget hennes skulle spille kamper.Det er fordi Nelly egentlig ble født som en gutt.

Hun har kjempet en lang kamp siden hun som 13-åring bestemte seg for å fortelle venner og familie at hun er en jente fanget i en gutts kropp. Helt siden hun var liten har hun følt seg annerledes.

– Jeg var 11 år da jeg forsto at jeg ikke var som alle andre. Jeg likte kjoler, å sminke meg og jeg følte meg som en jente, forklarer hun.

En venninne dro henne med på fotball i fjor, men til tross for stort engasjement på trening, har hun sittet på benken under kampene til Mysen jenter 15/17.

Klubben søkte fotballforbundet om tillatelse for at Nelly kan bli med, og nå har hun fått ja og spiller sin første kamp i april.

– Jeg gleder meg skikkelig, smiler hun fornøyd.

Nelly vil med dette være den første transseksuelle gutten som spiller på et jentelag. Det er det ingen i fotballnorge som har gjort før!

Denne artikkelene er hentet fra nrk.no og er skrevet av Anette Torjusen.

FAKTA
  • Transperson/transseksuell er et begrep for personer som har et utseende eller identitet som uttrykker et annet kjønn enn det som ble registrert for dem ved fødsel. Ordet transperson er en oversettelse av det engelske «transgender».
  • Det vanligste er å ha en identitet eller kjønnsuttrykk som er motsatt det biologiske utgangspunktet, mann-til-kvinne (MtK) eller kvinne-til-mann (KtM).
  • I 2009 ble 55 barn i Norge mellom fem og 18 år behandlet ved Oslo Universitetssykehus fordi de ønsker å skifte kjønn. Nå er tallet doblet med totalt 110 barn i behandling.
  •  HBRS, Harry Benjamin Ressurssenter tilbyr hjelp til foreldre som har barn som har et kjønnsidentitetsproblem.
  • Barn som ikke føler seg hjemme i kroppen sin kan treffe andre i samme situasjon. Du kan kontakte HBRS og få informasjon på deres hjemmeside.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!