Supernytt

Nå har hvalen sunket til bunns

Husker du hvalen som hadde forvillet seg til Hvaler i Østfold? Dessverre døde hvalen, men nå flyter den i alle fall ikke på havet.

Etter tre dager klarte Kystvakten endelig å senke hvalen som nå lå utenfor Vallø i Tønsberg.

I dag festet Kystvakten sandsekker til den, og hvalen sank ned til 300 meters dyp ved 14-tiden.

Opp mot 17 tonn grus har ikke vært nok til å senke finnhvalen som ble funnet død utenfor Fredrikstad fredag.

– To ganger natt til søndag forsøkte Kystvakten å sprenge hvalen slik at den skulle punktere og synke. Vi fikk inn mange telefoner fra bekymrede folk, og noen sa at eksplosjonene var så kraftige at huset deres sto og ristet, sier Anne Meyer i politiet til Aftenposten.

Hvalen dukket først opp ved Hvalsund på Hvaler onsdag. Da levde den fortsatt, og den ble trukket ut på dypt vann. Fredag morgen ble hvalen funnet død utenfor Fredrikstad.

Det ble da bestemt at hvalen skulle senkes ved en dumpingplass for ammunisjon utenfor Tønsberg. Kystvaktskipet KV Nornen fikk oppdraget med å taue hvalen på plass og senke den.

17 tonn grus var ikke nok

– I går festet vi til sammen sju sekker med rundt ett tonn grus på hvalen. Det var ikke nok til å få senket den. I dag har vi fått ytterligere ti sekker med rundt et tonn i hver sekk, men heller ikke det har vært nok, sier skipssjef Walther Ahlgreen på KV Nornen til NRK lørdag kveld.

Han ser enten for seg at hvalen blir sprengt eller at det brukes enda flere sekker med grus i håp om at det skal være nok til å få senket det døde dyret.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Ketil Strebel.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!