Supernytt

Spiller dataspill på skolen et helt år

Elever på en folkehøyskole i Buskerud spiller dataspill i et helt år. Det er deres undervisning.

Ett år med dataspilling, eller e-sport som det kalles, på Buskerud Folkehøgskole koster 87.000 kroner. 40 prosent av lånebeløpet får de tilbake av Statens lånekasse dersom elevene ikke slutter på skolen innen året er ferdig.

Det er avisen Aftenposten som skriver om dette. Da de var på besøk spilte 13 ungdommer League of Legends i skoletiden.

Læreren gikk gjennom et opptak av en spilløkt med en elev. Eleven måtte notere hjemmeleksen: «Plassere meg bedre i forhold til hvem jeg møter.» «Være mer observant.»

- Til neste fredag vil jeg at du skal være mer aggressiv i «lane», sa læreren, i følge avisen.

– Jeg ville ikke anbefalt noen å bruke et år på dette. Jeg ser ikke hva slags utbytte man kan få av det. Jeg synes ikke dette er den rette måten å bruke offentlige penger på, sier Bente Thoresen (Frp) til Aftenposten. Hun er politiker på Stortinget.

Skolen hadde i fjor 186 søkere til 16 plasser på e-sportlinjen.

– Dette er ikke snakk om gjennomsnittlige spillere, det er talentfulle ungdommer som spiller på høyeste nivå, sier e-sportsansvarlig i Buskerud Olav Helland.

Rektor Grete Strømsøyen ved skolen understreker at elevene gjør andre ting enn å spille dataspill, de har for eksempel valgfag med fysisk aktivitet.

– Hvis vi skulle oppdage at noen ikke er til å få vekk fra maskinene, da snakker vi med elevene, understreker hun.

Folkehøyskole er en eksamensfri skole som skal gi ungdom kunnskap, ferdigheter og utvikling av menneskelige kvaliteter. Mange tar et år på folkehøyskole for å finne ut av hva man egentlig vil studere senere.

Kilde: Aftenposten og NTB.

innenriks.vaktsjef@ntb.no

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!