Supernytt

14-åring hedret som brannhelt

14 år gamle Jonas Tronvold ble nabolagets store helt da han reddet to personer ut fra et brennende hus i Fredrikstad 1. mars. I dag ble han hedret.

Det er første gang på tre år at Norsk brannvernsforenings Heltediplom deles ut.

– Jeg er veldig stolt av sønnen min, sier Inger-Lise Braathø om sønnens heltedåd.

Det var tidlig på morgenen at Jonas oppdaget røyk fra et hus i nabolaget. Unggutten løp hjem for å varsle moren sin. Sammen fikk de satt opp en stige og hjulpet to mennesker ut av det brennende huset. I dag ble de begge hedret med Norsk brannvernsforenings Heltediplom.

– Det er litt som å få et vanlig fotballdiplom, men det er jo fantastisk at jeg har vært med på å redde to menneskeliv, sier den beskjedne 14-åringen.

Kunne fått dødelig utfall

Administrende direktør i brannvernforeningen Dagfinn Kalheim er ikke i tvil om at brannen kunne fått dødelig utfall om ikke Jonas hadde vært så snartenkt.

– Her var marginene så små at her telte hvert sekund. Det er ikke sikkert brannvesenet hadde rukket frem i tide, forteller Kalheim.

– Det var en fantastisk innsats av Jonas og moren hans. Det liten tvil om at de begge er helter.

14-åringen mener selv han ikke er en helt.

– Jeg håper og tror at alle ville reagert på samme måte som meg. Jeg syns ikke jeg er en helt, men det er stas å bli satt pris på, sier hovedpersonen selv.

Diplom på hedersplass

Brannen og redningsaksjonen gjorde den første nattesøvnen urolig for 14-åringen, men med episoden på avstand er han ikke i tvil om at han ville gjort det samme igjen.

– Jeg er veldig stolt av både min og mammas innsats, forteller Jonas.

Diplomet han og moren fikk, skal henges på hedersplass i stua, over tv'en.

– Dette er en opplevelse vi ikke kommer til å glemme med det første, men det viktigste er at ingen liv gikk tapt og at ingen fikk store skader, avslutter mamma Braathø.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Sara Vilde Solås.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!