Supernytt

Ga bort morens organer- reddet fem liv

Midt på natten ble moren til Astrid Marie Liland veldig syk. Hun ble fraktet til sykehuset i Bodø, men det var desverre ikke mulig å redde livet hennes. Astrid Marie begynte å tenke på organdonasjon, å gi bort morens organer til noen som trengte det.

Organdonasjon betyr at man gir bort sitt eget hjerte, nyre eller andre organer inne i kroppen etter at man er død. Det er rekordmange som står i kø for å få et nytt organ slik at de kan bli friske.

Moren døde, og Astrid Marie måtte tenke seg godt om før hun sa ja til å gi bort morens organer.

– Jeg prøvde å tenke ut hva hun ville ha sagt hvis hun var i live. Hun var veldig sjenerøs og ville at andre skulle ha det bra.

Etter at 27- år gamle Astrid Marie bestemte seg, begynte legene å jobbe på spreng for å redde andre liv. Det endte med at fem personer fikk organer fra moren til Astrid Marie. Fem liv ble altså reddet.

– Mange har sikkert ventet i flere år på en telefon fra sykehuset. Midt i alt sammen var det kult at legene satte i gang for dem som ventet på et organ. Det var utrolig å tenke på, at midt i min egen sorg, så fikk flere mennesker et nytt liv, sier Astrid Marie Liland.

LvLj_7aaEkPBd3RTBfLNWAHMZIKPXXpCB387aRKHJFrg

Denne saken er hentet fra nrk.no og skrevet av Kristine Hirsti. 

 

Fakta
  • 418 mennesker står på venteliste for å få et nytt organ.
  • En av fire personer har ikke lyst å gi bort organer når de dør.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!