Supernytt

Minnes elever etter flystyrt

I går styrtet et fly da det var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland. 150 mennesker var ombord. 18 av dem var skoleelever som hadde vært på skoletur i Barcelona.  Desverre døde alle om bord. 

Hundrevis av stearinlys er tent på elevenes skole, Joseph-König i Haltern nord i Tyskland.

Skolen holder åpent for å gi elevene mulighet til å snakke med lærere, kriseteam og hverandre, ifølge politiets talskvinne, Ramona Hörst.

– I dag er det ingen undervisning, men lærerne og andre personer er der for å snakke med dem så de kan jobbe med fakta, bearbeide bildene de har i hodet og snakke med hverandre, sier Hörst til NTB.

Vet ikke hvorfor flyet styrtet

Årsaken til ulykken er fortsatt et mysterium, men man håper at funnet av en av de svarte boksene i går vil hjelpe til med å gi svar på hva som skjedde. I alle fly finnes det to svarte bokser som registrerer informasjon som flygehøyde, og hastighet. Man kan få mye viktig informasjon fra disse boksene.

Selv om det kan virke farlig å fly, så er det faktisk en av de tryggeste måtene å reise på. Ser man på antall mennesker som flyr hvert år og antall ulykker, så er det statistisk sett mye farligere å for eksempel reise med bil. 

PRØVER Å FINNE SVAR: Et bergingshelikopter flyr over de snødekte franske alpene der flyet styrtet. Eksperter jobber nå hardt for å finne ut hva som skjedde. FOTO: Eric Gaillard/ Reuters

PRØVER Å FINNE SVAR: Et bergingshelikopter flyr over de snødekte franske alpene der flyet styrtet. Eksperter jobber nå hardt for å finne ut hva som skjedde. FOTO: Eric Gaillard/ Reuters

 

 

Fakta
  • Flyulykken er en av de verste i Frankrike på mange år, men vanligvis er det veldig trygt å fly.
  • Hver dag er det nemlig rundt 100 000 flyavganger uten at det går galt.
  • Derfor blir det veldig mye oppmerksomhet rundt de få ulykkene som skjer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!