Supernytt

Nora drømmer om å bli norgesmester

Nora har trent knallhardt flere dager i uken, men er det nok til at laget hennes blir norgesmestere i cheerleading?

156 lag i NM

 

I helgen ble det avholdt norgesmesterskap i cheerleading og cheerdance ved Stokke i Vestfold. Flere tusen utøvere fra 156 lag kom fra hele landet for å delta.

En av dem som hadde trent hardt forut for mesterskapet var 14 år gamle Nora Eik-Nes. Hun er del av Charmers Enchanted, en gruppe fra Bærum i Akershus.

Trener fire dager i uken

 

Nora har holdt på med cheerleading i ett år, og trener opp mot fire dager i uken.

– Det tar hele livet mitt, alt jeg gjør har noe med cheerleading å gjøre, forteller Nora.

Hun er det som kalles flyer på et lag, det er den som er på toppen av pyramidene og som kastes rundt av de som er basen, som holder flyeren oppe.

Inspirasjon fra USA

 

I Norge har cheerleading lenge vært den raskest voksende idretten. Fra å ha 231 utøvere i 2001, har det i dag vokst seg til en idrett med 5000 utøvere.

I USA har det derimot vært en tradisjon i over 100 år. Der har cheerleadere, eller heiajenter, motivert lagene sine ved basketkamper, amerikansk fotball og ishockey.

På 1980-tallet ble det innført egne konkurranser innenfor cheerleading.

– To minutter på matta

 

Under norgesmesterskapet er det innledende runder på lørdag, hvor de fem beste i Noras kategori, Junior Cheer All Girl Elite, går videre til søndag.

Siste dag konkurrerer de fem beste om å bli norgesmestere.

Nora forteller at alt er over på veldig kort tid, og at hun derfor må gjøre sitt aller beste.

– Det er jo bare to minutter, og du må konsentrere deg og gjøre det du har øvd på kjempelenge og det er de eneste minuttene du har til å vise det du kan.

 

Hvordan går det med Nora og laget hennes i NM? Det kan du finne ut om du ser på Supernytt i kveld klokken 18:45. Du kan også ta en sniktitt allerede nå, om du ser videoen øverst i saken!

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!