Supernytt

Drømte om god jobb- Nå tigger hun på gaten

– Vi sover aldri godt om natten, og tenker bare på om vi må stå på gaten i regnet i morgen, sier 21 år gamle Anca Stancu.

Anca er en av mange som har reist til Norge fra Romania de siste årene for å tigge. Et liv i fattigdom i hjemlandet har ført til at mange har reist ut for å få et bedre liv. Alle som sitter på gaten er mennesker som har en historie.

Store drømmer

– Det var mange ting jeg ville bli da jeg vokste opp. Mest av alt ønsket jeg å bli advokat, sier Anca Stancu

Hun er en av de mange rom-tiggerne i Bergen, som sier de må tåle både hets og vold på når de sitter gatelangs i byen.

– Jeg er ung, og vil ikke gjøre dette. Jeg vil gjøre andre ting, som studere og være med familien min og venner. Jeg har ingen venner her, sier 21-åringen.

Kriminelle?

Politiet fortalte NRK tidligere denne uken at de mener alle rumenske tiggere i Bergen er den del av samme gruppe som driver narkotikahandel og lommetyveri.

Men Bergen kommune viste i dag frem Anca som et eksempel på at det ikke stemmer, da de presenterte en rapport om tigging i byen. De mener den eneste organiseringen er at de som har vært her lengst, får de beste plassene.

Anca håper på det aller lengste at hun kan få en jobb.

– Jeg tror du er fri når du gjør det du virkelig vil. Som å skape sitt eget liv, og at ingen forteller deg hva du må gjøre og ikke må gjøre. Nå føler jeg ikke at jeg har min egen frihet.

Denne saken er hentet fra NRK Hordaland og opprinnelig skrevet av Sindre Vik Helgheim og Runa Victoria Engen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!