Supernytt

Norge vil sende hjelpeskip

Norge skal sende et skip ned til Middelhavet for å forsøke å hjelpe alle de tusenvis av flyktningene som forsøker å reise med båt fra Afrika og midtøsten til Europa. Hvert år er det mange som prøver å reise over havet i håp om et bedre liv. De fleste flykter fra krig og nød i hjemlandene sine.

De siste dagene har flere hundre mennesker druknet. De har reist med båter som har hatt alt for mange mennesker ombord. Ofte er det kriminelle som eier disse båtene. For dem er det ikke så viktig om reisen er trygg eller ikke, de tjener penger på å ta med seg så mange som mulig.

De som må kjøpe plass på disse båtene har ofte ikke lov til å komme til Europa, derfor kan de ikke ta vanlige ferger eller fly. Likevel er det mange som prøver å komme seg over.

Pål Nesse i Flyktninghjelpen. Foto: Flyktninghjelpen

Pål Nesse i Flyktninghjelpen. Foto: Flyktninghjelpen

Pål Nesse jobber i en organisasjon som prøver å hjelpe flyktninger. Han mener det er bra at Norge etter hvert skal sende et skip nedover for å hjelpe.

- Her i Norge har vi mange som er flinke til å redde folk på havet. Siden det kommer så mange flyktninger til Italia har de bedt resten av Europa om hjelp. Jeg synes vi bør sende både skip og folk ned for å hjelpe til, sier han.

Er redd for at flere skal drukne

De siste dagene er det mange som har druknet. Pål er redd for at det vil bli flere i løpet av våren og sommeren.

- Det er ikke så mange som drar ut på sjøen når det er dårlig vær, men nå begynner det å bli varmere og roligere vindforhold. Da ser vi at det er stadig fler som forsøker å komme seg over.

Han tror det kan bli spesielt mange som forsøker å reise over i år.

- Det er veldig mange som har flyktet fra hjemmene sine i Syria. Nå har det nesten blitt fullt i flyktningleirene i nabolandene, og mange vil nok prøve å dra videre derfra.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!