Supernytt

Anders Jacobsen legg opp

Anders har hoppa sitt siste skihopp på topplan. No skal 30-åringen frå Ringkollen Skiklubb legge opp.

 Det har han gjort før også, etter sesongen 2010/11. Då kom han tilbake eit år etterpå, det vil han ikkje gjere no, seier han.

– Eg ser at eg ikkje lenger har det givet og den motivasjonen som eg veit eg treng for å halde mål på dette nivået. Det er ekstremt mange timar som skal leggast ned, seier mannen som vann hoppveka i 2006/07-sesongen.

Bestemte seg på påskefjellet

Han tok avgjerda då sesongen var slutt.

– Eg venta med å tenke for mykje på det til sesongen var over. Så reiste eg på påskeferie for å få sesongen litt på avstand. Og det var nok i løpet av skiturane der at eg bestemte meg, fortel Anders Jacobsen til NRK.

– Dessutan hanglar knea litt, og eg vil gjerne ha med meg dei beina nokre år til, seier Jacobsen.

– Eg har trass alt klart å kome tilbake etter ein alvorleg korsbandskade , og det er det ikkje så mange som har gjort, seier han. Jacobsen vart stygt skadd i Planica i 2013 .

Slo gjennom i Engelberg

Anders Jacobsen slo gjennom hausten 2006, og vart rekna som eitt av dei største hopptalenta i Norge. 17. desember vann han verdscuprennet i Engelberg, og tidleg i januar sikra han seg sigeren samanlagt i Den tysk-austerrikske hoppveka. Han enda på andreplass i verdscupen det året.

På Idrettsgallaen same vinter fekk han prisen for årets gjennombrot framfor Petter Northug og Edvald Boasson Hagen.

Seinare har han hatt både opp- og nedturar. I 2011 takka han nei til landslaget på grunn av manglande motivasjon, og blei ekspertkommentator for NRK sesongen 2011/12.

Men vinteren etter var han tilbake, då Alexander Stöckl overtok som landslagssjef.

VM-gull i siste sesong

Hans siste sesong har omfatta høgdepunkt som siger i nyttårshopprennet i Garmisch og laggull i VM i Falun – Jacobsens einaste internasjonale meisterskapsgull.

– Saman med NM-gullet var det kanskje dette som gjorde at eg kunne gi meg no. Eg var fornøgd, seier han.

– Ditt beste minne frå ni år i verdstoppen?

– Mitt beste minne frå karrieren var hoppveke-sigeren i 2007. Det var ekstremt stort, men eg forstod vel ikkje der og då kor stort det var. Det har eg forstått seinare.


Denne saka er henta frå nrk.no, og er skriven av Anders Engeland og Arve Lote.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!