Supernytt

Se trillingene bli født

Torsdag kveld kom lam nummer 225, 226 og 227 til verden i fjøset hos sauebonde Bjørn Kristian Bråten.

– Alt står bra til med mor og barn, sier han fra fjøset.

Men de som fulgte med på sendingen kunne se at lam nummer to måtte ha hjelp på vei ut.

– Ja, han lå litt vanskelig til, bakfram. Og han hadde fått i seg litt fostervann, men jeg holdt han litt i bakbeina og han kom seg fort, sier bonden.

Etter en kjapp ekstrasjekk, kunne bonden konstatere at det var tre gutter som hadde kommet til verden i løpet av en kort kveldsstund. Resten av natten ble også hektisk for Bråten, som fortsatt har to søyer som venter firlinger.

– Nå er det full fres frem til helga, så roer det seg litt ned. Den siste uka er det ikke så mange som skal lamme, forteller Bråten.

Travel natt

Den hunnsauen som fødte trillinger på direkten torsdag kveld, har til sammen født rundt ti lam. Dette var hennes fjerde lamming.

Sauebonden skal ta imot hele 320 lam i løpet av tre travle uker. Til alle døgnets tider.

NRK Buskerud sendte direkte fra lamminga på gården til Bråten i Krødsherad i Buskerud hele torsdagen. Men først på kvelden i 20.30 -tida ble den første fødselen fanget opp av kameraet som var satt opp.

– Nå har de spist av mora alle tre og det ser ut til å gå veldig fint med dem. Nå skal de få bli i båsen i hele natt med mora så hun får slikket dem reine, fortalte Bråten rett etter fødselen.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Kate Barth-Nilsen, Heidi Elisabeth Odde og Anders Wam Bjerkeseth.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!