Supernytt

Opprettar eige dyrepoliti

I løpet av året får Noreg sitt første dyrepoliti.

Først ut er Sør-Trøndelag, kor politidistriktet og Mattilsynet startar eit pilotprosjekt, altså eit prosjekt der dei prøver ut dyrepoliti for første gong.

Ein stor dag

 

Det var i Oslo i dag at ei rekkje med forslag mot dyrevelferdskriminalitet vart lagt fram.

Det vil seie at to departement i samarbeid med Mattilsynet, Politidirektoratet og Økokrim har kome med forslag til kva dei kan gjere for å hindre at folk gjer kriminelle ting mot dyr.

– Dette er ein stor dag for alle som er opptatt av dyra sine rettigheiter, og det å motarbeide kriminalitet mot dyr, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP).

Prøvast ut

 

I løpet av året startar eit pilotprosjekt i Sør-Trøndelag, kor politidistriktet og Mattilsynet skal samarbeide om å motarbeide dyrevelferdskriminalitet.

Mattilsynet skal fortsatt passe på og ha veterinærar, medan politiet no får ei fast gruppe som skal arbeide med dyrekriminalitet.

– Dette skal prøvast ut i tre år og evaluerast undervegs for å sikre oss at vi får på plass eit velfungerande opplegg for samarbeidet mellom politiet og Mattilsynet, forklarte Listhaug.

Etterlengta

 

Mattilsynet hadde 38 politianmeldingar knytta til dyrevelferdskriminalitet i fjor.

Justisminister, Anders Anundsen, trur satsinga på dyrepoliti kjem til å føre til fleire anmeldingar og saker.

– Dette samarbeidet har vi ynskja veldig lenge, og vi trur det vil føre til resultat, sa Harald Gjein, direktør i Mattilsynet.

Pilotprosjektet er lagt til Sør-Trøndelag fordi Mattilsynet tidlegare har samarbeida godt med politidistriktet, forklarte han.

Og med det nyoppretta dyrepolitiet, så slepp vi forhåpentlegvis fleire saker som dette:

Denne saka er henta frå nrk.no, og er skriven av Amund Aune Nilsen.

Kva syns du om eit eige dyrepoliti?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!