Supernytt

Opptøyer i Baltimore i USA

I byen Baltimore i USA var det i natt voldsomme opptøyer etter at en svart mann som døde i politiets varetekt, ble begravd mandag.

Hundrevis av sinte ungdommer plyndret butikker og satte fyr på bygninger og politibiler, mens politiet svarte med batonger og tåregass. Minst 15 politifolk ble skadd i sammenstøtene, som er de verste siden uroen i Ferguson i Missouri i fjor.

– Gruppen nekter å følge vår beskjed om å spre seg og gå hvert til sitt. Flere av våre tjenestemenn er såret, skriver Baltimore-politiet på Twitter.  Minst 27 mennesker er pågrepet av politiet.

TV-bilder fra stedet viste folk som satte fyr på et apotek og et nybygd eldresenter, og som kastet murstein mot butikker, tente på politibiler, hoppet og danset på taket av en politibil og ødela en drosjebil.

Opptøyene brøt ut bare få kvartaler fra kirken der tusener av sørgende deltok i Grays begravelse, og spredte seg videre til nesten hele resten av byen.

Unntakstilstand

Baltimores borgermester (ordfører) Stephanie Rawlings-Blake innførte portforbud fra klokka 22 til 5 i en uke fra tirsdag.

– For mange mennesker har i mange år bygd opp denne byen til at den nå skal bli ødelagt av bøller, sa hun på en pressekonferanse med politisjefer og lokale ledere ved sin side.

Hogan har også bedt om forsterkninger i form av 5.500 politifolk fra andre deler av delstaten og fra andre stater på østkysten for å få kontroll på situasjonen.

I harnisk

Innbyggerne i Baltimore i delstaten Maryland er sinte etter at 25 år gamle Freddie Gray nylig døde, én uke etter at han ble pågrepet av politiet i byen. Gray ble fraktet til sykehus med store skader etter pågripelsen og døde 19. april.

Gray hadde en kniv på seg da han ble tatt av politiet, og på ett eller annet tidspunkt etterpå fikk han alvorlige ryggskader som han senere døde av.

Det som skjedde er den siste i en lang rekke tilfeller der amerikansk politi har brukt vold mot svarte menn. Det mest kjente tilfellet er da en hvit politimann drepte den ubevæpnede tenåringen Michael Brown i Ferguson utenfor St. Louis i august.

Kilde: NTB.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!