Supernytt

Bør Norge ta imot 10.000 flyktninger?

Bør Norge ta i mot 10.000 flyktninger fra Syria? Det snakker politikerne på Stortinget om, og de er uenige om hvor mange som bør komme til Norge.

Bør 10.000 flyktninger fra Syria komme til Norge innen utgangen av 2016? I en undersøkelse svarer nordmenn slik:

51 prosent svarer ja på spørsmålet, 38 svarer nei og 10 prosent sier vet ikke. Det betyr at over halvparten er positive.

Politikerne på Stortinget møtes i dag for å snakke om flyktningsituasjonen i Middelhavet og Syria. Partier som Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet ønsker at Norge skal ta imot flere såkalte kvoteflyktninger fra Syria. De sier ja til 10.000. Høyre og Frp vil i stedet hjelpe flyktningene «der de er», og vil ikke at så mange skal komme til Norge. 

Forhandlinger

– Det er enighet på Stortinget om å hjelpe flyktningene på Middelhavet og i Syria og Irak. Jeg merker meg at de andre partiene også er villige til å diskutere ulike varianter for dette, sier Trond Helleland fra partiet Høyre.

Fra før har regjeringen satt av penger til 1.500 Syria-flyktninger. Nå vil også regjeringen gi 1 milliard kroner til å hjelpe flyktningene «der de er». Regjeringen tror at det vil koste 10 milliarder kroner å ta imot 10.000 nye flyktninger fra Syria.

I dag venter 5.000 flyktninger på å bli bosatt i en kommune i Norge. Mange kommuner er spurt om de kan ta imot flere. 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!