Supernytt

Andefamilie fikk politi-hjelp

To politipatruljer måtte til for å sikre en andemor og hennes syv små trygg ferdsel gjennom en sterkt trafikkert vei i Bergen onsdag formiddag.

Politiet ble tilkalt til Eidsvågtunnelen mellom Sandviken og Eidsvåg i Bergen klokken 10.16 etter at det hadde oppstått en rekke farlige situasjoner på grunn av bilister som prøvde å ikke kjøre på endene.

– Vi fikk melding av bilister som hadde sett dem. Endene må ha gått gjennom nesten hele tunnelen. Dette er et av de hyggeligere oppdragene vi får, og nok en gang endte det bra, sier Torstein Tylden i UP-patruljen som reddet andeflokken.

– Stengte tunnelen

– Vi stengte tunnelen mens den ene politipatruljen prøvde å geleide endene ut. 10.25 fikk vi melding om at det bare var 100 meter igjen og at det var god fremdrift, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til NRK.

Ni minutter senere var andefamilien trygt ute og på vei ned mot Eidsvåg, langt nok unna den firefelts motorveien til at politiet turte å åpne tunnelen igjen.

– Skjønte vel at det var korteste vei

– Alt gikk heldigvis bra. Nå har vi fått dem trygt ned i Eidsvåg og leder dem mot en egnet andedam der, sier Kronen.

– Et av de mer spesielle oppdragene dere har hatt i det siste?

– Ja, men dette skjer en til to ganger hver vår. Riktignok er det første gang jeg har hørt at det har vært ender i Eidsvågstunnelen. Men de skjønte vel at det var korteste veien. Det tar jo sin tid å dra rundt Eidsvågsneset, hvor det både er fartsdumper og mye parkerte biler, sier Kronen.

Artikkelen er fra nrk.no og skrevet av Eivind Pettersen og Roy Hilmar Svendsen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!