Supernytt

Filmanmeldelse: Chihiro og heksene (norsk tale)

Asbjørnsen og Moe ville ha elsket den japanske tegnefilmen Chihiro og heksene!

Denne historien kommer fra en annen eventyrtradisjon, med ånder og spøkelser i stedet for vetter og troll.

 

Filmen byr på så fargerik fantasi og åndelig spenning at jeg ble sugd inn i eventyret og håpet det aldri ble hverken snipp, snapp eller snute!

10 år gamle Chihiro er på flyttefot med foreldrene sine, men de kjører feil og havner i en parallell åndeverden, der mamma og pappa forvandles til griser, mens Chihiro må gjemme seg i et stort hus som viser seg å være et badehus for ånder!

Der må hun få seg jobb mens hun prøver å finne ut hvordan hun kan redde mor og far og komme seg trygt tilbake til sin egen verden.

Det er ikke ofte jeg får følelsen av å være liten gutt på kino lenger, men Chihiro og heksene drar ut barnet i deg og gir deg fantastisk mosjon for fantasien!

Helt fra første stund kastes du ut i et eventyr der det stadig ligger nye overraskelser, nye ånder og nye farer i vente.

 

Chihiro er ei modig jente, omgitt av fantastiske kreaturer som jeg lurer på hvordan de har klart å fantasere frem. Disney har ikke sjans til å gjøre dette bedre!

Chihiro og heksene er laget av Hayao Miyazaki som også sto bak Prinsesse Mononoke, en annen storslagen japansk tegnefilm.

Ved relanseringen i 2015 er Chihiro og heksene for første gang tilgjengelig med norske stemmer.

De norske stemmene er blandt annet Eira Elise Øverås, Kari Simonsen, Malin Pettersen, Mikael Aksnes-Pehrson og Even Stormoen.

Denne artikkelen er hentet fra nrk.no og skrevet av Birger Vestmo.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!