Supernytt

To hunder døde i Danmarks største dyrevernsak

91 hunder ble tidligere denne uken fjernet fra en eiendom ikke langt fra København i Danmark. Nå er to av dem døde, mens resten fortsatt har store problemer..

Hundene er av rasen Cocker Spaniel og har gått i sin egen bæsj så pelsen var fullstendig innsmurt og tung av store klumper.

To av hundene var i så dårlig tilstand, at de har blitt avlivet av en dyrlege.

De 89 hundene som ble tatt med til dyrebeskyttelsen lider blant annet av øyebetennelse, diaré, orm og lopper.

- Inntil videre er alle hundene blitt undersøkt. De har fått orme- og loppekur og blitt klippet. Men når de har gått i bæsj hele tiden er det en selvfølge at de har betennelse, sier lederen i dyrebeskyttelsen.

Selv om hundene har blitt klippet, vasket og vaksinert, så er problemet langt fra over. Dyrebeskyttelsen skal nå i gang med å overvåke hundene, fordi det kan oppstå vanskeligheter i ukene som kommer.

Etter pleiingen av de 89 hundene er dyrebeskyttelsen nå i gang med å skaffe økonomisk hjelp, som vil si at de søker penger. Alle behandlingene koster penger og gjør at de er nødt til å skaffe seg mer.

-Det er jo den største saken vi noen gang har hatt. Det har vært mange hunder her som har kostet masse penger.

Selv om det enda er for tidlig å si noe om hundenes fremtid, så tenker dyrebeskyttelsen positivt. Det er faktisk en stor sannsynlighet for at de kommer til å bo hos nye familier.

-Jeg ser en lys fremtid for dem. Og jeg tror også at de fleste hunder er til å stole på, at de vil det beste. Så vi skal finne gode hjem til dem, sier lederen i Dyrevernet.

Denne artikkelen er hentet fra dr.dk, er skrevet av Casper Dalsgaard Sander og bearbeidet for Supernytt av Helene Nordrum Grun.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!