Supernytt

Dropper russetiden for dataspill

Mens vennene hans er travelt opptatt med å utnytte russetida, prioriterer Nicolai Jacobsen fysisk trening og dataspill.

– Det handler om å bruke nok tid på dataspillingen. Jeg må få innpass i de riktige turneringene. Når du blir kjent og blir populær nok, blir du invitert i de største turneringene. Der kan man vinne førstepremier på 100 000 dollar, sier Nicolai Jacobsen (18).

Nicolai Jacobsen ble den 3. mai vinneren av den første Hearthstone-sesongen i Norge. Dermed endte Nicolai, eller «Noticimus» som han kaller seg når han spiller, opp med 5 000 kroner, og tittelen som Norges beste «Hearthstone»-spiller. Og den tittelen vil han gjerne beholde.

Derfor blir ikke mye festing på Nicolai i mai. Han prioriterer fysisk trening og dataspill. For når han er ferdig på videregående, skal han bruke ett år kun på dataspilling.

– For å nå langt i «Hearthstone» er det viktig for meg å opprettholde statusen som Norges beste. Jeg føler ikke at det er noen andre på mitt nivå, og jeg setter pris på at folk tenker såpass om meg, sier 18-åringen.

Konkurrerer mot 30 millioner andre

Men før vi skal konfrontere han med selvtilliten, er det kanskje på sin plass med en introduksjon av spillet Hearthstone. Det er et online kortspill der spillerne spiller i formatet en mot en. Det er ni forskjellige «classes» og spillet er direkte inspirert av World of Warcraft.

Nylig gjorde Blizzard, selskapet som lager «Hearthstone», spillet tilgjengelig for mobiltelefoner. Antall brukere på verdensbasis ligger nå på 30 millioner.

 Nicolai Jacobsen bruker mellom fire og ti timer om dagen på spillet. Litt avhengig av humøret.

– Jeg brukte mye mer tid på «StarCraft II» da jeg spilte det. Da spilte jeg mellom åtte og tolv timer om dagen. «Hearthstone» har en helt annen dynamikk. Det er mer tenking utenfor spillet, forteller Nicolai.

Artikkelen er hentet fra nrk.no og er skrevet av Petter Strøm.

 

Hva er esport?

  • Organisert spilling av konsoll- og dataspill.
  • Lag og enkeltpersoner konkurrer i ligaer og turneringer i bestemte spill.
  • Counter-Strike, Starcraft og League of Legends er noen spill det konkurreres i.
  • Førstepremien i slike konkurranser kan være på titusenvis av dollar.
  • Stort i land som USA og Sør-Korea.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!