Supernytt

Fysisk aktivitet hindrer mobbing

Trudvang skole i Sogndal har minst en halvtime med fysisk aktivitet i skolen hver dag. De opplever lite mobbing og scorer høyt på nasjonale prøver.

– I 1. klasse har vi uteskole og elevmassasje der elevene masserer hverandre. Vi mener det er viktig at elevene lærer seg å bli sosialt trygge, være sammen med hverandre og vite hva som er lov og ikke lov, forteller rektor på Trudvang skole, Bjarte Ramstad.

Han tror fysisk aktivitet er en av nøklene for å få mindre mobbing. Mattebingo, adjektivstafetter og andre aktiviteter er en del av skolehverdagen.

– Vi har også tilfeller av mobbing, men da griper vi inn så raskt som mulig, lager vedtak og følger opp. Vårt mål er at vi gjennom forebyggende arbeid skal hindre at vi ikke har kontroll på vårt miljø og elevens miljø, sier rektoren.

Kunnskapsminister og sjefen over skolene, Torbjørn Røe Isaksen, skal nå jobbe videre med å få til mindre mobbing.

– Det er en god idé med mer fysisk aktivitet i skolen, men hvor mye det hjelper å innføre fysisk aktivitet for å få ned mobbingen, er jeg litt mer usikker på. Men gjort på riktig måte, så kan nok det at elevene får bevege seg og få en variert skoledag også bidra til mindre mobbing, sier han.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Erlend Kjernli og Veronica Westhrin.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!