Supernytt

Nytt kraftig jordskjelv i Nepal

Et nytt kraftig jordskjelv har rammet Nepal. For to uker siden døde flere tusen mennesker i et stort jordskjelv i landet. Hvor mange døde og skadde det er i det nye jordskjelvet vet man ennå ikke.

Nepal er et fattig land med masse fjell, mange veier ble ødelagt i det forrige jordskjelvet. Derfor er det vanskelig å få hjelp fra hovedstaden Katmandu og ut til mange små landsbyer.

Minst 40 mennesker mistet livet og 1.129 ble skadd i jordskjelvet som rammet store deler av Nepal tirsdag, opplyser nepalske myndigheter.

Norsk feltsykehus i Nepal

Etter det forrige jordskjelvet var det mange land som sendte hjelp til Nepal, også Norge. Blant annet sendte Norske Røde Kors et feltsykehus, et lite, flyttbart sykehus med leger og sykepleiere.

Åsne Havnelid er en av lederne i Norske Røde Kors, hun er i Nepal. Hun sier at folk er redde. Mange har sovet i ute telt siden forrige jordskjelv, mange fordi husene deres har vært ødelagte, men også fordi de ikke har følt seg trygge.

- Da jordskjelvet kom var det mange som løp ut i gatene. Mange var redde.

Flere bygninger og hus har blitt ødelagt i jordskjelvet, men det norske feltsykehuset fungerer fortsatt, sier Åsne Havnelid.

- Sykehuset vårt står fortsatt, og det har begynt å komme skadde dit, sier hun.

Ni år gamle Viktor opplevde jordskjelvet for to uker siden. I videoen under kan du høre ham fortelle om det.

Jordskjelvutsatt land

Det er ikke uvanlig med jordskjelv i Nepal, men disse to skjelvene har vært spesielt kraftige.

Nepal ligger på et skille mellom to deler av jordoverflaten som beveger seg. Disse delene presser seg mot hverandre og etter hvert blir presset for stort og man får jordskjelv.

Det er også grunnen til at man har så mange høye fjell i Nepal, bakken har blitt presset oppover og oppover. Verdens høyeste fjell, Mount Everest ligger i Nepal.

Det er også ganske vanlig at det kommer flere jordskjelv etter hverandre.

Nepal er et land med masse fjell som ligger nord for India.

Nepal er et land med masse fjell som ligger nord for India.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!