Supernytt

Her får barna bestemme

- Det er vi som skal styre kommunen i fremtiden, så det er fint at vi får være med på å bestemme litt allerede nå, sier Ingrid Kapstad Østgulen (11).

Det er ikke vanlig at barn blir spurt når kommunen skal endre på noe i nærmiljøet, men på Ski har elever fra femte til tiende klasse ved Finstad skole fått være med på å bestemme

Da et nedlagt militærområde sentralt i Ski skulle bygges ut, bestemte Ski kommune seg for å spørre om hva barna som bor i området synes. 

Skrev om det skumle

Barna fikk hver sin pc og ble bedt om å plotte inn skolevegen sin i programmet Barnetråkk, som er laget av Norsk design- og arkitektursenter.

- Vi ble bedt om å skrive inn  hva som var bra, hva vi kunne tenke oss annerledes, og hva som var skummelt på veg til skolen.

Opplysningene kommunen fikk da elevene fortalte om skoleveien sin, førte til at den planlagte parkeringsplassen nå heller blir et friområde med mulighet for café.

Mange av elevene skrev at de syntes det nedlagte militærområdet var skummelt og mørkt å gå gjennom. De var også misfornøyde med branntomta like ved.

- Vi er kjempeglade for at vi er blitt hørt. Det er ikke ofte barn blir hørt i slike saker, sier Ingrid Kapstad Østgulen til NRK Supernytt.

 

Hva er bra/dårlig med din skoleveg? Utdyp gjerne i kommentarfeltet!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!