Supernytt

Sjuåring er Gud i Nepal

Mange hus rasa då jordskjelvet ramma byen Katmandu i Nepal tidlegare i vår. I eit område var det berre eitt hus som vart ståande, huset til det mange meiner er ei barnegudinne. Ho sat der, uberørt av alt støvet og smilte.

Den vesle jenta heiter Yunika, og blir sett på som Gud i Katmandu. Mange som har oppleve triste ting kjem på besøk for å tilbe henne og for å be om at venner og familie har det bra.

Nokon av dei gret og fortel Yunika at dei ynskjer eit mirakel. Yunika gjev dei råd om kva ho trur er best for dei.

Ho bur i eit flott hus og går med tjukk sminke på augene og knallraud leppestift på leppene. På hovudet har ho ei krone, og kvar dag etter frukost blir ho bore frå tredje til andre etasje.

Yunika vart plukka ut til å vere gudinne då ho var tre år gamal.

Slik har det vore sidan 1700-talet. Ho er gudinne fram til ho er omtrent 14 år og har komme i puberteten.

Det er ganske vanskeleg å bli gudinne: ein må ha svart hår med naturleg skil mot høgre. I tillegg skal ho ha lange augebryn, aldri ha mista ein dråpe blod og ha ei spesiell stemme.

I Nepal plukkar dei ut jenter som har dette.

Så er det klart til test nr to; då skal den tre år gamle jenta sjå på slakting av dyr og vere åleine med dei ei heil natt utan å gråte. Greier ho dette meiner folk i Nepal at ho er ei gudinne.

PRAKASH MATHEMA / AFP

PRAKASH MATHEMA / AFP

Det er mange reglar å følge om ein er ei gudinne. Blant anna har ho ikkje lov å røre jorda. Difor må ho bli bore eller plassert i ei vogn når ho skal nokon stad.

Den dagen ho fyller 14 år må ho gå tilbake til å vere ein heilt vanleg person. Tidlegare gudinner har fortalt at det har vore eit sjokk. Det har vore uvant for dei at foreldre og lærarar plutseleg startar å fortelje dei kva dei skal gjere. Men mest vanskeleg har det vore at dei har måtte lært seg å gå.

Skreik ikkje då jordskjelvet kom

25.april sat Yunika i ein stol med raud kjole og raude lepper. Så starta det å riste. Alle skreik. Men Yunika skreik ikkje. Medan golvet rista og dei andre heldt rundt kvarandre og gret, let ho att augene sine før ho sa:

- Ver rolege, ikkje få panikk. Ikkje spring herifra. Ingenting vil skje oss.

Heile bygningen overlevde skjelvet. Det meiner alle som var i bygningen var Yunika sin skuld. No kjem tusenvis av menneske på besøk for å takke henne for at dei overlevde.

- Ho sa me skulle bli, så me vart. Me legg vårt liv i hennar hender i denne tunge tida, fortel far hennar.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!