Supernytt

– Kongefilm av Pixar

Pixar er tilbake med ny film, Innsiden ut! Det er en helt ny historie i et helt nytt univers og med et tema fullt av følelser.

Denne helga er det duket for storslått premiere. Innsiden ut er kanskje ikke blant Pixars aller, aller beste filmer, men hører hjemme på lista av de beste!

Filmen har fått mange gode anmeldelser i hele verden.

Handlingen
Filmen handler om følelsene Glede, Sorg, Sinne, Avsky og Frykt, som styrer den 11 år gamle jenta Riley. Det høres kanskje litt rart ut, men det fungerer.

Rollene jobber i en kommandosentral i hodet hennes, kalt Head Quarters, som betyr hovedkvarter. De møter utfordringer når Riley og foreldrene flytter fra Minnesota i USA til et nytt hus som ligger i byen San Francisco.

Her ser vi Glede, Sorg, Frykt, Avsky og Sinne inne i hovedkvarteret. Foto: Pixar

Plutselig begynner det å skje ting i kommandosentralen som følelsene ikke forstår, og det fører til en kamp om å få Riley glad igjen.

Fantasien settes i full sving med en historie som viser hvordan hjernen styrer følelser, som for eksempel følelser man ikke kan noe for, tenking og hukommelse over lang tid.

Filmens viktigste sak er om hvordan et barn forandrer seg mens det vokser opp, og hvordan barn og foreldre opplever dette.

Innsiden ut er laget av Pete Docter som også lagde Monsterbedriften og Se opp.

Filmen er anmeldt av Birger Vestmo.


Artikkelen er laget av Celina Shahzidi, Michaela Mehari og Ingeborg Reitan som har hatt praksis i Supernytt.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!