Supernytt

De mest populære fritidsaktivitetene

Sykling, svømming og ski er de mest populære idrettsaktivitetene blant barn i Norge.

Mer enn åtte av ti svarer at de har drevet med enten sykling, svømming eller langrenn det siste året, og jenter er like aktive som gutter i en ny undersøkelse.

Det er statistisk sentralbyrå, som jobber med å lage oversikter over hva folk gjør her i Norge, har spurt 937 barn mellom 6 og 15 år fra hele landet om sine treningsvaner i 2014.

Åtte av ti svarer at de trener på en eller annen måte minst en gang i uka. Det er ganske likt som det folk svarte for både ti og syv år siden, så treningsvanene har ikke endret seg så mye.

Fotball er den største lagidretten

Martin Ødegaard er en av dem som spilte ganske mye fotball i fjor. Foto: Scanpix/EFE

Martin Ødegaard er en av dem som spilte ganske mye fotball i fjor. Foto: Scanpix/EFE

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men det er fortsatt fotball som er den mest populære lagidretten. To av tre gutter, og halvparten av jentene sier at de spiller fotball.

Fotball er tydeligvis ikke noe man bare gjør et par ganger i løpet av året, over en tredjedel av alle de som ble spurt sa at de hadde spillt fotball mer enn 25 ganger i løpet av et år.

Håndball, volleyball og basketball er det bare to av ti som sier at de driver med.

Mange drar ut i naturen

Det er også mange som drar ut på tur, enten til fots eller på ski. Faktisk er det flere barn enn voksne som sier at de har vært på skitur.

Nesten dobbelt så mange barn som voksne har svart at de var på skitur om vinteren. Åtte av ti barn hadde vært på skitur, mens det bare var fire av ti voksne som hadde brukt langrennsskiene.

Norske barn er også glade i å gå på tur.

Ni av ti har vært på minst en fottur i skogen eller fjellet som har vart i under tre timer. Nesten halvparten har vært på tur i mer enn tre timer.

Hvilken idrett driver du med?


Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!