Supernytt

Taylor Swift er feminist

10 år i musikkbransjen har gjort Taylor Swift til feminist. Hun reagerer på hvordan kvinner blir behandlet.

Som en av verdens mest populære artister har hun ikke vært en del av feminismen. Taylor sier hun ikke helt forsto hva feminisme gikk ut på.

Feminisme
Feminisme handler om at jenter og kvinner skal ha like mye makt som menn. Begge kjønn skal bli behandlet likt. Feminister kjemper også for at jenter og kvinner selv skal bestemme over sin egen kropp, og at man skal bestemme selv hvem man skal gifte seg med og at kvinner kan stemme i valg.

– Tidlig i karrieren ble jeg sett på som et barn, sier Taylor Swift.

- Da jeg ble eldre merket jeg likevel hvordan man blir holdt nede som kvinne. Hvis en mann skriver om følelser og triste ting, blir han sett på som modig. Men hvis en kvinne gjør det samme, blir hun sett på som sutrende. Kvinner har aldri hatt de samme rettighetene som menn, før skjønte jeg ikke hvor viktig feminisme er for å vokse opp i dag, sier Taylor Swift.

Taylor er ikke den første stjernen som snakker likestilling og feminisme. Beyoncé har tidligere fått oppmerksomhet for dette. Hun skapte overskrifter da hun i 2014 opptrådte foran bokstavene “FEMINIST” under MTVs Video Music Awards.

Rita Ora sa i januar at musikkbransjen er tøffere for kvinner på alle mulige måter, og at mange i hennes miljø er redd for å kalle seg feminister.

I fjor holdt Emma Watson, som er opptatt av samme tema, en tale for jenter og kvinner i FN.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Henrik Aspeflaten. Celina Shahzidi, som har arbeidsuke i Supernytt, har tilrettelagt den for Supernytt.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!