Supernytt

Bitt av egen hund – får ikke avlive den

Hunden Birk har bitt både voksne og barn flere ganger. Eieren mener det aggressive dyret må avlives, men det nekter omplasseringshjemmet hun fikk hunden fra.

Det skulle bli et lykkelig vennskap. For sju måneder siden hentet Ida Bysveen Birk fra Foreningen for omplassering av dyr (FOD). Men det tok ikke lang tid før hun skjønte at hunden hadde store adferdsproblemer.

Har bitt 4-åring

Aggressiv, stresset og redd bet den både Ida og andre flere ganger.

På julaften bet han tanteungen min på fire år. Han har bitt meg mange ganger, samboeren min, naboen min og broren til samboeren min, ramser Ida opp.

Og for tre uker siden toppet det seg da Birk bet Ida så kraftig i leggmuskelen at hun havnet på sykehus.

Ida Bysveen utdanner seg til å bli hundetrener og har god kunnskap om hundehold. Likevel ser hun det som en umulig oppgave å oppdra Birk. Hun har også vært i kontakt med veterinær, adferdsterapeut og hundetolk. Alle anbefaler avliving.

– Hunden er farlig

På Hamar dyreklinikk har de gjort fysiske undersøkelser av Birk og også sett på adferden hans.

– Jeg mener det beste er å avlive hunden. Den er stresset og har det ikke bra, sier Sølvi Gravem, veterinær og daglig leder ved Hamar dyreklinikk.

Det er ikke FOD enige i. I kontrakten med Ida Bysveen står det at hun ikke selv kan avlive hunden, men at hun plikter å levere den tilbake til FOD.

Kan havne hos ny familie

 

I forrige uke kom FOD på døren til Ida og hentet hunden tilbake. De er ikke redd for å omplassere hunden på nytt, og gi den til en ny familie:

- Vi vil snakke med en veterinær vurdere hunden, også vurdere muligheten for at den havner hos en ny familie, mener foreningen.

Ida Bysveen har anmeldt biteepisodene til politiet, i håp om at de skal gi pålegg om at hunden avlives. Så langt har ikke det skjedd.

Nå frykter Ida at hunden skal bite nye eiere, eller at den blir stående i bur på omplasseringshjemmet resten av livet.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Maria Nakken og Wibecke Wold Haagensen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!