Supernytt

Avicii får 1,5 millioner kr for hver konsert

Den svenske DJ-en Avicii er en av de mest populære og best betalte musikerne i verden. I kveld har han konsert i Oslo.

I fjor var han på 47. plass på økonomimagasinet Forbes’ topp 100 liste over de mest innflytelsesrike kjendisene, rangert etter inntekt.

Avicii får opp mot svimlende 200.000 dollar (rundt 1,5 millioner norske kroner) for en spillejobb, ifølge en oversikt hos nettstedet Priceonomics.

Han er beviset på påstanden om at DJ-en er den nye rockestjernen. Etter å ha begynt å spille gitar tidlig i tenårene skal han raskt ha begynt å lage egne melodier og vise musikalsk teft. Etter noen år greide han å overbevise foreldrene om at han trengte en PC for å lage musikk.

Slik begynte karrieren fra hybelen i Stockholm. Han ga ut låta “Manman” i 2008, og gjorde flere remikser før det virkelige gjennombruddet kom med “Seek Bromance” i 2010.

Avicii slo virkelig gjennom med “Wake Me Up” i 2013. Låta traff offentligheten i liveversjon med korps på den gigantiske festivalen Ultra Music Fest i Miami i 2013, og har nå over 620 millioner avspillinger på Youtube.

– Jeg mener det er viktig å alltid fornye seg. Ellers blir det kjedelig. Jeg hører på mye forskjellig musikk, og da blir det naturlig å inkludere mye av det i det jeg selv lager og lage en ny vri på det, skriver Avicii i en e-post til NRK P3.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Trine Aandahl.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!