Supernytt

Lødingen koste seg på håndballcup

Lille Lødingen i Nordland deltok i år med sitt 15 års lag for første gang i Fredrikstad Cup i håndball. Og jentene ble en suksess. Her forteller Charlotte, som har arbeidsuke i Supernytt, om hvordan det var.

IMG_0236[1]

Lødingen sammen med Larviks og landslagets Karoline Dyhre Breivang.

Fredrikstad cupen er Norges største turnering der 10.000 spillere er med.  I Lødingen er det 2.200 innbyggere totalt, og det er 125 håndballspillere her. Lødingen ligger 1 time utenfor Harstad så vi hadde en veldig lang vei ned til Fredrikstad. Det var et helt fantastisk sted å være.

På fredagskvelden var det en liten åpningskonsert, men på lørdag var det en mye større konsert med mange kjente artister. I tillegg til dette var det et svært tivoli ved siden av, og vi fikk møte Larvik-jentene.

På fredagen samlet alle lagene seg nede i Gamlebyen for å gå i et slags tog. Her handlet det om å vinne. Det laget som hadde kledd seg best ut og lagde best mulig liv, vant. Til tross for regn og dårlig vær var det en del folk der.

Under åpningsseremonien var det en ballong for hvert lag, som de bare slapp ut. Konserten ble åpnet av Raylee på fredagen, det var fantastisk god stemning og kanskje endaIMG_0170[1] bedre da Cir.Cuz kom ut.

Det var ikke mye publikum igjen helt til slutt, men de som sto helt til slutt fikk en opplevelse for livet. De fikk komme opp på scenen sammen med Cir.Cuz siden det var så få der. Det ble en flott åpning for de få som var igjen, blant de få var Lødingen der.

IMG_0185[1]Lørdagen var det tid for TV-kamper. 24 lag ble vist på TV2 sin sportskanal, blant annet Lødingen. Men vi var så uheldige på akkurat den kampen. Det var den eneste kampen vi tapte hele helgen.

Men det var ikke alle som hadde en dårlig dag på Lødingen sitt lag selv om vi tapte. Turid Bakke Hartløff fikk stadig skryt av kommentatorene, og da kampen var slutt ble hun intervjuet. Lødingen tapte 21-15 mot Sarpsborg, men likevel hadde vi med et smil på munnen etter kampen.

Senere på kvelden var det konsert, og de norske guttene fra Bergen åpnet det hele, bandet kalt The Main Level. Deretter tok Adelen scenen. Adelen spilte mange kjente låter blant annet «Ole’» og «Baila Conmigo». Så var det Omer Bahti og Juice Crew, og publikum både sang og danset med.

IMG_0201[1]De valgte ikke bare å ha artister på scenen, men også litt naturfag måtte inni bildet. Da PK tok scenen, som er kjent fra programmet "Barn ingen adgang" på NRK Super og sine eksperimenter, ble det mye smell og fyrverkeri. Han fikk også publikum til å rope med "naturfag rocker".

Neste artist var Katastrofe, han spilte mange kjente sanger blant annet "Pattaya", "Slå deg ned", "Maria" og "Bleik og sur". Det ble mye liv blant publikum. De hadde spart det beste til sist, da var det Erik og Kriss og de hadde også mange kjente sanger. Blant annet "Den låta" og "Lighter".IMG_0217[1]

I jenter 15 år var det 45 lag og 9 puljer, altså 5 lag i hver i pulje. Det er morsomt å se hvordan nivået er sør for Nord-Norge, vi gjemte jo oss ikke helt bort på kampene.

Stadig vekk kom det flere og sa til oss før kampene at "dere lag fra nord holder ikke helt nivået her nede, men bra dere prøver dere". Og etterpå vant vi ofte over dem. Var litt ren karma.

Det har vært en opplevelse for livet, et minne å ta med seg hjem. Du blir kjent med mange nye folk på cup. Det anbefales virkelig til alle lag i Norge.

Det ble en helt fantastisk avslutning på helgen, selv om vi på grunn av små marginer ikke kom videre til A-sluttspillet. Vi kom ikke videre på grunn av målforskjell, så da ble det B-sluttspill.

Der gjorde vi noe ikke noen hadde trudd, vi vant alle kampene og kom til finalen. Det må ha vært den mest spennende finalen vi noen gang har spilt. Det var helt likt etter to omganger, og dermed måtte vi ha to ekstra omganger på 3 minutter.

Og da kampen var ferdig kunne Lødingen J-15 sitt lag klappe for seg selv, vi hadde nemlig vunnet finalen med ett mål. Vi kan dermed si at vi er de beste av de nest beste.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!