Supernytt

Mange savnet etter båtvelt i Kina

Hundrevis av passasjerer er savnet etter at en båt i Kina har kantret.

Båten som kantret og sank mandag kveld med 458 mennesker, hadde mange eldre ombord. TV-bilder fra ulykkesstedet viser redningsarbeidere som banker på skroget på båten, som ligger opp ned i 15 meter dypt vann, med bunnen så vidt over vannet. Med skjærebrennere forsøkte de å skjære seg inn i skroget.

Et stort antall gummibåter og fiskebåter søkte etter overlevende i store bølger og høljende regnvær. 140 dykkere er satt inn, og over 1.000 politifolk er på vei.

Noen mennesker er funnet døde, og 14 mennesker er reddet i live fra den 76 meter lange og fire dekk høye båten som het Østens stjerne.

Hundrevis savnet

Det betyr at de fleste som var om bord, trolig ikke er gjort rede for. Man frykter nå at ulykken er en av de største katastrofene i Kina på mange år, og at det kan bli større enn skipskatastrofen i fjor da 304 mennesker, de fleste skolebarn, omkom.

Ulykken skjedde klokken 21.30 mandag lokal tid, og politiet ble varslet av sju passasjerer som greide å svømme i land.

Blant de første som kom seg i sikkerhet, var båtens kaptein og maskinist. De er nå pågrepet og avhøres av politiet, melder nyhetsbyrået Xinhua.

De to har forklart at båten sank raskt etter å ha blitt rammet av uværet, angivelig en syklon. Båten drev tre kilometer nedover elva med bunnen i været etter at den kantret. Sterk vind og kraftig regn gjør redningsarbeidet svært krevende.

Kilde: NTB.

Del din mening!