Supernytt

Miss Japan slår tilbake etter hets

Ho er halvt afroamerikansk, og halvt japansk. Ho er vakker, men mange japanarar vil ikkje ha Ariana Miyamoto som Miss Japan. No slår ho derimot tilbake.

– Eg var førebudd på kritikken. Eg ville ha loge om eg sa at det ikkje er sårande. Eg er japanar. Eg reiser meg og bukkar når eg tek telefonen, har Ariana Miyamoto sagt ifølgje den britiske avisa Daily Mail.

Får kritikk på sosiale medium

 

Ho har måtte tole mykje kritikk etter at ho gjekk av med sigaren i konkurransen om kven som skal få representere Japan i Miss Universe-konkurransen.

På sosiale medium har fleire skrive at sigeren burde gå til ein «rein japanar» og ikkje ein såkalla «haafu», som på japansk betyr «halv», eller «miksa etnisitet».

Miyamoto har ei japansk mor, men faren er frå USA og med afrikansk opphav. Slikt er ikkje normalt i Japan, der 98 prosent av folket er heilt etnisk japanske, og sjølv om Miyamoto utvilsamt er vakker, så har utsjånaden gitt ho mykje pes.

– På skulen kasta folk søppel på meg, har Miyamoto fortalt til den amerikanske nyhendekanalen CNN.

Trening må til, for ein vinn ikkje Miss Universe ved å ligge på latsida. Og Ariana Miyamoto vil gjere alt for å vinne for sitt heimland. (Foto: Toru Hanai / Reuters)

Trening må til, for ein vinn ikkje Miss Universe ved å ligge på latsida. Og Ariana Miyamoto vil gjere alt for å vinne for sitt heimland.
(Foto: Toru Hanai / Reuters)

Melde seg på etter at ven tok sitt eige liv

 

Men Miss Japan meiner også at mobbinga har gjort ho psykisk sterkare. Og etter kvart vart ho så sjølvsikker at ho bestemte seg for å bli med i missekonkurransen.

Det skjedde etter at ein ven, som også var japanar med fleire etnisitetar, tok sitt eige liv.

– No har eg fått ein flott plattform der eg kan formidle mine meiningar som den første svarte Miss Universe Japan, har Miyamoto sagt etter sigaren var sikra.

– Ho ser ikkje japansk ut

 

Men på gata i Japan er det framleis ein del murring. Ikkje fordi ho ikkje er vakker, eller for dum til å representere Japan, men fordi ho ikkje er 100 prosent japansk av etnisitet.

– Nei, ho ser ikkje japansk ut ein gong, seier Ishiko Komagawa til CNN.

– Halvparten av ho er ikkje 100 prosent japansk. Om nokon skal bli kåra til Miss Japan, så burde begge foreldra vere japanske, seier skuleeleven Tomoki Nogami.

Kven som blir Miss Universe vert ikkje kjent før i januar, men fram til då vil Miyamoto førebu seg for å representere heimlandet. For ho let seg ikkje stanse av kritikken.

– Eg vil fortelje verda at sjølv ein halv-japanar kan representere Japan, seier Miyamoto.

Denne artikkelen er henta frå nrk.no, og er skriven av Vegard Tjørholm.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!