Supernytt

Skolebussen blåste av veien

Skolebussen var på vei opp for å hente de sju år gamle tvillingene Aksel og Kristoffer som bor på Haukeliseter, en stor seter på 1000 meters høyde på Hardangervidda. Bilen skled på den glatte veien, og havnet i grøfta. Sjåføren ble heldigvis ikke skadd, men det var ikke mulig å komme seg videre med bilen.

- Det var glatt med snø på veien, og så kom det er hardt vindkast. Det hele gikk fint, men det er jo ikke vanlig med sånne stormer på denne tiden av året, sier Rasmus Fjørtoft, pappa til de to guttene.

Flere veier stengt

Selv om det har blitt juni, så er det ikke sommer på fjellet. Mange steder er det fortsatt veldig mye snø. Når det samtidig blåser kan det være farlig å være ute, og mange veier over fjellet er stengt.

På Haukelifjell mellom Telemark og Hordaland har Olav Stana, som er sjef for brøytebilene, stengt veien.

Det er mye vind og snø, og det er veldig vanskelig å se veien, sier Olav.

Vinter om sommeren

Mange steder i fjellet i Sør-Norge våknet folk opp til snøvær selv om det har blitt juni og sommer. I Bykle i Aust-Agder skiftet det fra sol og varme til snø på ett døgn.

Det er fortsatt masse snø i fjellet, og ordfører i Bykle, Jon Rolf Næss, håper det vil være mulig å gå på ski helt frem til sankthansaften.

- Det er fortsatt snø, så det er bare å komme seg ut, mener han.

Sånn så det ut på Hardangervidda i slutten av mai. Foto: Jarle Vikane

Sånn så det ut på Hardangervidda i slutten av mai. Foto: Jarle Vikane

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!