Supernytt

– Voksne ødelegger på fotballbanen!

Noen voksne klarer ikke å oppføre seg ordentlig på fotballbanen når barna deres spiller fotballkamp.

- De ødelegger for oss når de roper og skriker, sier Nicolai Skjæran Gaustad til Supernytt. Han sier han har blitt flau mange ganger på grunn av støy fra noen han kjenner på sidelinja.

Han er ikke alene om å ha opplevd dette. De fleste foreldre er heldigvis bare engasjerte. Det er som regel veldig gøy når de støtter spillerne med klapping og heiarop fra sidelinjen. Men, dessverre går noen av dem for langt. De er kanskje uenig med trener eller dommer og vil gjerne bestemme. Og så skriker de stygge ting til både spillere, trener og dommere.

 

Nå har Norges Fotballforbund endret retningslinjene i barnefotballen for å få en slutt på at foreldre ødelegger kamper. Mange av fotballklubbene i Norge har begynt med det allerede. Det gjelder for barn i aldersgruppen 6–12 år.

- Det er på høy tid at vi lager disse retningslinjene, sier Alf Hansen i Norges Fotballforbund, som har innført foreldrefrie soner på fotballbanen.

De nye retningslinjene sier at foreldre skal stå på motsatt side av der trenere og innbyttere befinner seg. Dersom det ikke lar seg gjøre bør det settes opp kjegler som markerer foreldrefri sone.

Målet er å unngå at foreldrene blander seg for mye fra sidelinjen, samtidig som at dommerne skal skånes.

 

- Vi har praktisert dette en stund og det fungerer fint. Det er glimrende om også andre klubber begynner med det, for vi skaper en god stemning på banen, sier trener for Kolbotn fotballklubb, Anders Eldor Boye til Supernytt.

 

Har du noen ganger blitt flau over foreldrene dine, eller andre voksne?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!