Supernytt

Martin Ødegaard vil at du skal leve sunt!

Real Madrid-spiller Martin Ødegaard skal få norske barn og ungdom til å leve sunnere.

Også landslagsprofil Ada Hegerberg skal være ambassadør for EMS (Eat. Move. Sleep), en kampanje som skal få ungdommer til å spise sunnere.

- Fotballandslaget skal gå foran og inspirere de unge til å velge riktig, sier Kjetil Siem i Norges Fotballforbund, til VG.

 

Dette betyr ikke nødvendigvis at folk ikke lenger skal få spise pølser på fotballkamp.

- Nei, folk som vil, skal få seg en pølse, men vi kommer til å legge om slik at de også får sunnere alternativer. Det er også  vårt klare signal til alle foreldre som lager i stand  mat til dugnad og kamper: det må bli slutt på at det bare er pølser, sjokoladekake og vafler som serveres, sier Kjetil Siem

 

Han mener barn kan få servert frukt i stedet for boller i pausene. Og han vil at vaffelkulturen skal fornyes slik at frukt og sunn mat får større plass i fotballpausene.

Og dette skal skje gjennom en stor kampanje der Martin Ødegaard, og også Gunhild Stordalen er med. Hun er den som startet EAT-konferansen, som akkurat vært i Stockholm. Det er et stort møte hvor eksperter fra hele verden samles for å diskutere mat og helse, og også hvordan man skal produsere mat uten å ødelegge jorda.

- Martin Ødegaard er et forbilde for mange og jeg tror det kan påvirke mange at de ledende spillerne går foran. Så skal vi bidra med forskning og kunnskap for å vise at det er behov for å jobbe aktivt for at de unge skal få en bedre livsstil, sier Gunhild Stordalen i EAT, til VG.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!