Supernytt

Det elleville nøttekuppet

Birger Vestmo, i p3, har sett og vurdert filmen Det elleville nøttekuppet. Han syns det er ein ujamn historie med svak humor, og gir filmen terningkast 3.

Det elleville nøttekuppet er på alle måtar ein middels god animasjonsfilm. Birger Vestmo er sikker på at born vil la seg more, og syns ikkje den er heilt utan underhaldningsverdi.

Men filmen har eit litt billig preg over seg, med enklare animasjon enn vi er vant til frå f.eks. DreamWorks og Pixar, og historia er heller ikkje godt nok utvikla.

Sidan Birger er vaksen, er det ikkje sikkert born vil bry seg så mykje om dette som han. Han trur at Det elleville nøttekuppet passar greitt for born, ikkje så godt for vaksne.

Raid mot nøttebutikk

 

Handlinga er lagt til ein bypark. Det sjølvopptatte ekornet Egon planlegg eit raid mot ein nøttebutikk, men sidan han nettopp har hatt skulda i ei matkatastrofe, må han, mot si vilje, la dei tidlegare parkvennane sine bli med.

Det blir ein farleg jobb, for nøttebutikken viser seg å vere skalkeskjul for skurkar som planlegg å rane banken på den andre sida av gata.

Dessutan er det noko mistenkeleg ved vaskebjørnen som er sjefen i parken.

Vaskebjørnen styrer parken med ein Angry Birds-liknande sidekick i Det elleville nøttekuppet (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

Vaskebjørnen styrer parken med ein Angry Birds-liknande sidekick i Det elleville nøttekuppet (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

Historia forteljast i eit rasande tempo, som er bra for alle med lite tolmod og som mistar konsentrasjonen lett.

Men det er dårleg for dei som likar filmar som går under overflata og fortel historier med litt djupare emosjonell resonans, slik spesielt Pixar er flinke til.

Det er fleire figurar i Det elleville nøttekuppet som kunne ha vore fine, men du får ikkje nok tid til å bli skikkeleg kjent med dei.

Fargelaus og gamaldags

Humoren er også ganske keisam. Manuset manglar humor som ein ikkje kjenner ein har sett hundre gonger før.

Det elleville nøttekuppet klarer ikkje å konkurrere med dei beste animasjonsfilmane vi har i dag, når den er så fargelaus og har ein så keisam historie som dette.

Musa Kompis går på ein smell i Det elleville nøttekuppet (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

Musa Kompis går på ein smell i Det elleville nøttekuppet (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

YouTube-hiten Gangnam Style med PSY går igjen i filmen, men det får den til å kjennast veldig 2012. Altså ein smule gammal. Og det er det inntrykket anmeldaren får av filmen.

Det er nok action her til å halde merksemda til born i 86 minutt, men Det elleville nøttekuppet lid av gamaldags animasjon og ein ujamn historie med for svak humor.

Kjem du til å sjå filmen?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!