Supernytt

Kygo til hjembyen sin

Kyrre Gørvell Dahl, eller du kjenner han nok bedre under artistnavnet Kygo, skal neste uke på årets Bergenfest. Lørdag den 13. juni skal han holde konsert i hjembyen sin.

Da åpnes portene klokken 12 på dagen, og det kommer forskjellige artister på arrangementet i løpet av dagen. Kygo kommer neppe ut på scenen før ved midnatt.

Tidligere i høst spilte han for 20 utsolgte konsertarenaer i Canada og USA.

Kyrre er født i 1991. Han kommer fra Fana i Bergen. Som 24-åring har han gjort stor suksess, ikke bare i Norge, men også i utlandet.

Kygo jobber med elektronisk musikk. Elektronisk musikk er en fellesbetegnelse for musikk som er laget ved hjelp av elektroniske utstyr, som fremføres gjennom høyttalere. Kygo spiller også på instrumentene keyboard og trommer. han er kjent for å ha remikset musikk av blant andre Ed Sheeran, Ellie Goulding, Coldplay og Dolly Parton.

 Nå vil han ikke remikse andre sine sanger, han vil holde seg til å lage sanger selv.

I 2014 kom hans første egenskrevet sang, det var sangen Firestone. Denne sangen gikk til topps på VG-lista. Musikkvideoen kom ut 9. mars i 2015, og videoen fikk litt over 27 millioner visninger på YouTube.

Oppfølgeren til Firestone gikk også til topp på VG-lista topp 20. Det var sangen Stole The Show. Stole The Show ble en hit i en rekke land, og er den største suksessen hans sammen med Firestone. Stole The Show kom ut 23. mars i 2015. Musikkvideoen fikk litt over 8 millioner visninger på YouTube.

Kygo sier nei til mye, for hvis han synes en sang er dårlig, vil han ikke gi den ut. Han får ofte tilbud om å jobbe sammen med store artister.

- Selv om det hadde vært Chris Martin i Coldplay, er låten dårlig, blir jeg ikke med, sier Kygo.

Artikkelen er skrevet av Charlotte som har hatt arbeidsuke i Supernytt.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!