Supernytt

Et helsprøtt, fargesplattende skytespill

Marte Hedenstad klarte ikke å legge kontrollen fra seg da hun spilte Splatoon og ga den terningkast fem. Les anmeldelsen hennes:

Nintendo er kjent for å holde på gamle helter, og siden spillkonsollen Wii U ble lansert i 2012 har de for det meste satset på at det er de kjente merkevarene, som Super Mario, Donkey Kong og Zelda, som skal trekke spillere til konsollen.

Her i Filmpolitiet har vi lenge etterlyst noe helt nytt fra Nintendo, og nå smeller de til med noe så spesielt som et skytespill for hele familien.

Splatoon er et helsprøtt, fargesprakende, svært underholdende og ganske så avhengighetsskapende spill, som byr på tonnevis av moro.

I Splatoon har paintgun og andre malingssprutende redskaper tatt over for tradisjonelle skytevåpen.

Bli en "Inkling"

 

Målet er ikke å drepe motstanderen, men å male spillbrettet i lagets farge, og det er mye artigere enn det kanskje høres ut som.

Figurene i Splatoon kalles «inklings», ikke bare fordi de bruker blekk for å male hver eneste mulige overflate, men fordi de kan gjøre seg om til blekkspruter.

Når du trykker på venstre avtrekker på Wii U-Gamepaden skifter du til blekksprutform, og da kan du gjemme deg og svømme rundt i lagets blekk.

Overalt, enten det er bortover bakken, eller under gjerder og opp vegger.

- Fått dilla

 

I blekksprutform er du superrask, men det gjelder å passe seg for motstandernes blekk, for det funker som lim på bevegeligheten, samtidig som du tar skade av det.

Spillmekanikken er et kreativt grep fra Nintendo, som gjør Splatoon til et annerledes, men solid skytespill.

Det er virkelig gøy å suse gjennom det knallfargede blekket, hoppe fram og drukne motstanderen i maling, før du søker dekning i blekket igjen.

Akkurat nå har jeg fullstendig dilla på Splatoon.

Det skal bli spennende å se hvor lenge det varer, men med tanke på det skyhøye energinivået, den fargesprakende spillverdenen og den kreative spillmekanikken, så tror jeg det kan bli en god stund.

I den lokale flerspilleren må du klare å ta flere ballonger enn motstanderen. (Foto: Skjermdump trailer, Nintendo).

I den lokale flerspilleren må du klare å ta flere ballonger enn motstanderen. (Foto: Skjermdump trailer, Nintendo).

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!