Supernytt

Flere nordmenn blir muslimer

De siste 15-20 årene har om lag 2500 personer i Norge skiftet religion og blitt muslimer, sier forskere.

Å konvertere, vil si at du går fra å tro på en religion til en annen.

Tradisjonelt har folk skiftet religion eller konvertert når de har giftet seg med en som tror på noe annet. Men i de senere årene ser vi i Norge og resten av Europa at det blir vanligere med "kamerat-konverteringer", altså at man skifter religion fordi man har venner som er muslimer, forteller Kari Vogt til avisen Aftenposten.

Det føres ikke egen statistikk over folks religion i Norge, men forskere mener at det er vel 200.000 muslimer i Norge i dag. Religionen flest folk i Norge følger, er kristendommen. Den norske kirke har nesten 400.000 medlemmer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!