Supernytt

Nå skal det satses på damene

På søndag spilte damelandslaget i fotball sin åpningskamp i fotball-VM. Damene vant ikke bare 4-0 over Thailand, men de vant også TV-seerne.

For i helga ble det i spilt tippeligakamper og Champions League-finale mellom storlagene Juventus og Barcelona.

Men det var damelandslaget som gikk av med seieren, da de greide å samle en halv million seere i Norge, 50 000 mer enn de som fikk med seg finalen mellom Juventus og Barcelona.

Seertallene gjør kampen til den mest sette fotballkampen på TV her i landet hittil i år.

Nå sier general sekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem at de skal satse mer på damelandslaget.

– Det er mange titalls millioner som blir investert i kvinnefotballen nå, og det kommer bare til å øke. Vi kommer til å øke inntektene og da kan vi satse mer, sier han til VG.

Han er overrasket at jentene fikk flere seere enn Champions League finalen og kaller det et gjennombrudd for kvinnefotballen.

– Det blir et symbol av annerkjennelse. Dette er et gjennombrudd for noe vi har jobbet med lenge og fått til først og fremst på grunn av jentene ledet av trener Even (Pellerud) og måten han har utviklet laget på, sier Siem til VG.

Landslagskaptein Trine Rønning mener TV-tallene viser at interessen er der.

– Det viser at man er et trekkplaster når det er mesterskap, og så vi heldige at det er NRK som sender fotballen. Det er ingen ulempe det heller, sier hun

Denne saken ble først omtalt på vg.no og ble skrevet av Jostein Magnussen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!