Supernytt

Er elevene negative eller positive til mobilfri skole?

Ål ungdomsskole i Hallingdal er en av få skoler som har innført mobilhotell. Dette går ut på at alle elever fra 8. til 10. klasse må levere inn mobilen på starten av dagen.

Alle elever har fått ett fast nummer og en hylle der mobilen skal ligge. Lærerne har ett skjema med de forskjellige numrene som gjør at de har oversikt over de som har levert mobilen og de som ikke har levert.

Dette er mobilhotellet til 9. klasse. Foto: Selma Øen Li

Dette er mobilhotellet til 9. klasse.
Foto: Selma Øen Li

Meningen med mobilhotellet er at elevene skal bli mer sosiale og være mer aktive i friminuttene. Dette kan forhindre både mobbing og bilder som kan bli lagt ut på sosiale medier, noe som kan være veldig ubehagelig for mange av elevene.

En del av elevene var tidligere veldig negative til dette, men etter hvert som mobilhotellet ble en vane, ser elevene at det å være sosiale uten mobilen er mye bedre enn de trodde.

Denne ordningen ble til etter nyttår. Først ble saken tatt opp i elevrådet, der elevrådsrepresentantene skulle spørre hver enkelt klasse om hva som var positivt med å ta bort mobilen, og hva som var negativt med å ta bort mobilen fra skolen. Senere ble saken tatt videre opp til FAU. Etter nyttår ble det bestemt at Ål ungdomsskole skulle bli en mobilfri skole.

 

Skrevet av Nora Fosse og Selma Øen Li som har arbeidsuke i Supernytt.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!