Supernytt

– Mangler erfarne spillere

Det er for mange unge og uerfarne spillere på herrelandslaget i fotball, det mener trener Per Mathias Høgmo.

Eldstemann på laget er 31-åringen Tom Høgli, mens 16-åringen Martin Ødegaard er yngst. Hvis man ser på hvor gamle alle spillerne er, så er gjennomsnittet 25 år. I det svenske laget, er gjennomsnittsalderen 30 år, fem år mer enn det norske.

Landslagstrener Per Mathias Høgmo.

Landslagstrener Per Mathias Høgmo.

Det betyr at man har mange unge og spreke spillere, men at Høgmo og laget mangler folk som har spilt mange kamper. Det skulle han gjerne hatt.

Vi er litt ustabile siden vi er så unge, og da kan det svinge litt, sier treneren.

Men det er ikke bare dumt med unge spillere. Høgmo mener det er bra at nye spillere får lært seg hvordan det er å spille landskamp.

– Hver eneste kamp er et skritt videre for oss. Det er et lag som har fremtiden foran seg, mener Høgmo.

- Mangler Messi eller Ronaldo

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred er 27 år gammel. Han er enig i at det norske laget mangler erfaring. Men han mener det også kan være bra med et lag fullt av unge spillere.

- Det er både plusser og minuser med å ha en så ung tropp. Vi får prøve å trekke frem plussene, ha litt pågangsmot og være litt frekke. Få frem energien som bor i laget, sier han.

Norge møter Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal fredag. Det første møtet lagene mellom i Baku i november endte med norsk 1-0-seier

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!