Supernytt

Ville du ha reddet «Prinsessa»?

Den lille, hvite elgkalven lå i en myr i skogen og var skikkelig kald og nedkjølt. Nå er hun i trygghet og har på grunn av sitt søte utseende fått navnet "Prinsessa".

Det var lørdag i forrige uke at den lille elgkalven ble funnet i Eidskog i Hedmark. Nå blir den tatt vare på av Siw Camilla Brenden som gir den mat hver time. Det var sønnen til Siw Camilla som fant elgkalven da han gikk tur i skogen med en kamerat. De to guttene løftet den lille kalven ut av myren og tørket og varmet den.

Forbudt

Den lille, hvite elgkalven har et litt uvanlig utseende med sine brune flekker og blå øyne, og har derfor fått navnet "Prinsessa". Selv om hun er reddet nå, er det faktisk forbudt å ta inn ville dyr, sier viltnemda i Eidskog som passer på dyrene i naturen.

– I utgangspunktet er det jo forbudt å ta inn ville dyr. Da har man to valg, gi den et nytt liv i en dyrepark eller lignende, eller avlive. For det vil ikke fungere å sette den ut igjen, sier Julie Finsrud Lande ved landbrukskontoret i Eidskog.

Men Siw Camilla var ikke i tvil, hun kunne ikke la være å redde "Prinsessa".

– Ifølge hjertet var det riktig, ja. Jeg hadde ikke klart å la den ligge og dø for seg selv, sier Siw Camilla Brenden.

I GODE HENDER: Siw Camilla Brenden og venninnen Anne Bohemia-Sinklair tar godt vare på elgkalven.

I GODE HENDER: Siw Camilla Brenden og venninnen Anne Bohemia-Sinklair tar godt vare på elgkalven.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!