Supernytt

Flere får gå på skole

På tretten år har antallet barn som ikke får gå på skole i verden gått kraftig ned.

I 1999 var det 106 millioner barn som ikke fikk noe skolegang, mens i 2012 var det 53 millioner.

Ved årtusenskiftet før år 2000 satt FN en del mål for hvordan de ville at verden skulle være i begynnelsen av 2016. Nå har de telt for å se hvordan ting ser ut like før.

Det er noen land som har vært spesielt flinke til å bygge skoler og gi skolegang til barna. Laos, Rwanda og Vietnam er topp tre blant disse landene. Rwanda er i dag det landet i Afrika med størst andel barn på skole.

Målet var at alle barn i verden skulle få gå på skole innen slutten av 2015, men det tror ikke FN at alle land kommer til å få til.

Forskjeller på fattige og rike

Selv om det er mange flere som går på skolen nå enn før, så er det fortsatt store forskjeller mellom fattige og rike barn.

Foto:NTB scanpix

Foto:NTB scanpix

Dersom vi sammenligner fattige og rike barn i verden, er det fem ganger så stor sjanse for at det fattige barnet ikke får gå på skolen.

Særlig i land i Afrika sør for Sahara er det få som går på skole. I Eritrea er det for eksempel bare en tredjedel av alle barna som går på skole.

Det er også flere jenter enn gutter som ikke får gå på skole. I fjor fikk Malala Yousafzai Nobels fredspris for sitt arbeid for at også jenter skal få gå på skole.

– Jeg vil fortsette denne kampen inntil jeg ser at alle barn går på skole. Jeg vet at ingen kan stoppe meg, eller oss. For nå er vi flere millioner som kjemper sammen, sa Malala i talen sin da hun fikk prisen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!