Supernytt

Landslaget med på barnesamling

Akkurat nå er det mange barn som er på forskjellige idrettssamlinger rundt i landet. I Midstubakken i Oslo er rundt 200 barn samlet for å drive med skihopp, men det er også noen andre der, nemlig hopplandslaget.

Landslagshopperne Anders Fannemel og Johann Andre Forfang har begge vært med på slike samlinger før, de synes det er bra at skiforbundet får samlet så mange unge hoppere.

- Jeg håper det betyr noe for dem som er her, men det viktigste er at det er sosialt og gøy. Vi prøver jo også å lære bort litt av det vi kan, sier Anders Fannemel.

Storsamlingen er noe skiforbundet har holdt på med i ti år. I en uke samles unge skihoppere for å trene, bade og ha det gøy i hoppbakken. Både herre- og damelandslaget er med et par av dagene.

- Det er ikke så mange år siden jeg var med og fikk møte de som var heltene mine da, så det er fint å være her nå, sier Johann Andre Forfang.

Anders Fannemel og resten av hopplandslaget besøkte storsamlingen i Midstubakken. Foto: Anders Engeland/NRK

Anders Fannemel og resten av hopplandslaget besøkte storsamlingen i Midstubakken. Foto: Anders Engesland/NRK

Gøy å møte heltene

Til sammen er det nesten to hundre unge hoppere samlet i Midstubakken. De tre veninnene Thea Minyan Bjørseth, Josefine Løken og Inger Elise Sveia-Nilsen synes det er gøy å være på samling, selv om det kan bli litt mange folk.

- Det er mange her, og av og til kan det være vanskelig å vite hvor man skal være. Men det er veldig gøy her, og det er fint å få nye venner, sier Josefine.

Hun synes det er bra at landslagshopperne er der for å lære bort noen triks.

- De er kule! Det er bra at de er her for å fortelle oss hvordan de gjør det, for da kan vi lære ganske mye av dem.

Men hva er det som er så gøy med å hoppe på ski? Der er de tre venninnene enige, det er farten og spenningen!

- Det er å sveve og farten du får når du sklir ned bakken på skiene, sier Thea.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!