Supernytt

Får møte FN-sjefen på Svalbard

Johannes Breivik (12 år) og Erika Gjelsvik (13 år) får møte sjefen i FN - Ban Ki-moon. Det skjer på Svalbard i neste uke.

Johannes og Erika er polfarere fra NRK Super-serien "Oppdrag Nansen". De skal fortelle om deres ekspedisjon for FN-sjefen og Norges utenriksminister Børge Brende (H). De var to av fire som ble de yngste polfarerne som har vært på Nordpolen.

– De forteller selv at de er de yngste som har gått til Nordpolen, og de er redd for at de kan bli de siste som får gå på ski til Nordpolen. Isen har blitt mye tynnere de siste årene, og det har Johannes og Erika sett med egne øyne, forteller Beate Hårstad Jensen i NRK.

Ukjent FN-sjef

 

Johannes og Erika har sammen med Johanne Jerijærvi og Elias Damli gjort målinger for Norsk Polarinstitutt og et universitet i Paris, og gjennom forskningsarbeidet de har gjort på Nordpolen, har de blitt nervøse for framtida.

Det vil de fortelle Ban Ki-moon og Børge Brende. Men de hadde ikke hørt om FN-sjefen før.

– Ban Ki-moon er helt ny for meg. Jeg hadde aldri hørt om han før, sier Johannes, og legger til:

– Men jeg vet jo at FN er veldig stort, og at han er generalsekretær gjør jo at han er en stor mann.

Johannes og Erika har begge et stort ønske om å få bli med på FN sitt klimatoppmøte senere i år, og Johannes tror de har mye å bidra med der.

– Jeg tror at om vi overbeviser han, så får vi kanskje bli med på møtet. Da kan vi fortelle til andre unge om at det er viktig å ta vare på miljøet, sier han.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!