Supernytt

Helt egg-stremt!

I Swaton i England hadde de i helga et litt spesielt mesterskap - nemlig verdensmesterskap i eggkasting.

Se video av konkurransen øverst i saken!

Startet ti meter unna

 

Flere hundre deltakere og tilskuere var samlet i landsbyen for å få med seg flere ulike konkurranser.

I eggkastingsmesterskapet startet deltakerne 10 meter unna hverandre.

Konkurransen gikk ut på å kaste egget mellom seg to og to, og ta i mot det uten at det knuste. Hvis de greide det måtte de stå stadig lengre fra hverandre. Det så ganske så vanskelig ut, og det ble veldig mye søl!

Eggkastekonkurranse i England. Bilde: Reuters

Rekorden er 98,5 meter

 

Det var flere nasjonaliteter med på eggkastemesterskapet, men det var likevel et britisk par som vant konkurransen til slutt. Richard Gutsell og Michael Speakman klarte å stå lengst unna hverandre til slutt. (Se i videoen øverst i saken!) Det kommer dessverre ikke fram hvor langt de kastet til hverandre.

Ifølge Wikipedia er det lengste noen har kastet et egg uten at det knuses hele 98,51 meter! Den rekorden står i Guinness rekordbok, og egget skal ha blitt kastet i Texas i USA i november 1978.

De som står bak konkurransen mener folk har holdt på med eggkasting helt siden år 1322. Da måtte innbyggere i en landsby få egg kastet over en oversvømt elv for å få tak i dem.

Russisk egg rulett

 

I tillegg til eggkastingen kunne de i Swaton i helga delta i andre konkurranser, som for eksempel «Russisk egg rulett».

Det går ut på at to personer sitter overfor hverandre og må velge mellom seks ulike egg i en pakke - hvor fem er hardkokt, og ett er rått. Den som greier å unngå det rå egget, vinner.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!