Supernytt

Farlig solbrentkunst

Lyst på en rød Batman på brystet? Smilefjes brent inn i skuldra? Hva med Mona Lisa, eller andre kunstverk på kroppen? En ny trend på sosiale medier som Instagram og Twitter har begynt å ta av.

I flere år har folk lagt ut bilder av hvor brune de har blitt i sola, men nå er det noen som har tatt det ett steg videre.

De har begynt å utnytte forskjellen mellom solbrun og blek hud. Ved å legge noe som ikke er gjennomsiktig over deler av kroppen når man soler seg, kan man lage mønster. Og det er disse mønstrene som nå begynner å spre seg på sosiale medier.

En del av bildene er pene og morsomme, men det er også folk som har blitt skikkelig solbrente.

Kan være farlig

Wazim Zahid er lege. Han har sett mange av bildene som folk har delt, og skjønner at folk synes det er gøy. Likevel advarer han om at det kan være farlig.

– For å få frem den kontrasten så må de ha brukt ganske lang tid under sola, eller i et solarium. Det er nok ikke så lurt med tanke på de skadene man kan få.

For det er ikke bare uskyldig sommermoro. Når Wasim ser på bildene ser han mange som har blitt skikkelig solbrent. Nå ber han folk tenke seg om, for selv om solbrenthet går over, så kan det også være farlig å sole seg for mye.

– Å bli solbrent er vondt, huden blir øm og det er ubehagelig, men det er ikke farlig å bli solbrent. Hvis man fortsetter å sole seg kan man få alvorligere forbrenninger. Noen kan til og med bli innlagt på sykehus om de har solt seg for mye, sier Wasim.

Denne gutten har laget et Batman-symbol på brystet ved å bli solbrent.

Denne gutten har laget et Batman-symbol på brystet ved å bli solbrent.

Denne artikelen er hentet fra nrk.no og skrevet av Tonje Bergmo.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!